Dorien Hofs
Dorien Hofs Freek Wolff

‘Harder ingrijpen ten bate van milieu’

14 januari 2022 om 08:43

Dorien Hofs (23) komt uit Nieuw-Lekkerland, maar woont nu op kamers in Barneveld, omdat ze een mbo-opleiding volgt aan het Aeres Training Centre. Ze wil graag paraveterinair dierenartsassistent worden. ,,Dan mag je alle handelingen verrichten om een dierenarts te ondersteunen. Nog een half jaar en dan hoop ik mijn diploma te hebben. In deze coronatijd doen we veel online, dat is best lastig met dit praktische vak. Gelukkig heb ik leuke huisgenoten.”


VOL GAS Het milieu staat voorop bij Dorien. Hier moet – als het aan haar ligt – veel geld naar toe. Ze heeft niet het idee dat de partijen van het huidige kabinet hier vol gas voor gaan. ,,Dit heeft toch de meeste invloed op onze toekomst. We hebben wel een aarde nodig om te kunnen leven. Dat houdt veel jonge mensen bezig.”


INGRIJPEN Ze vindt dat de regering op dit gebied nog te weinig het heft in handen neemt. ,,Het klimaat gaat sneller achteruit dan de huidige maatregelen voorkomen. De vleesproductie in de bio-industrie moet omlaag, terwijl de consumenten niet moeten kiezen voor die goedkope producten. De regering mag hier harder ingrijpen, maar het is een economische kwestie, er wordt veel geld aan verdiend.” Accijnzen op de benzine mogen nog meer omhoog, wat betreft Dorien. Ze vindt ook dat tickets om te vliegen duurder mogen worden.