Raymond Wijckelsma met zijn hond Charley.
Raymond Wijckelsma met zijn hond Charley. Freek Wolff

‘Vertrouwen in politiek terugbrengen’

14 januari 2022 om 08:37

Met zijn hond Charley maakt Raymond Wijckelsma (42) een wandeling door het centrum. Hij woont zijn hele leven al in Barneveld, aan de Reijnaerdshof, de Wildforster, Norschoten en tegenwoordig in het centrum. Een tijdje was hij bestuursvoorzitter van de lokale partij Pro98, maar nu is hij verkoper van industriedeuren.


OP KAMERS ,,Iedereen kijkt naar zijn eigen situatie. Ik heb zelf geen last van de woningnood, maar ik maak me wel zorgen voor mijn kinderen. Mijn oudste dochter wil het liefst op kamers in Amsterdam, maar dat is gewoon onmogelijk. Er zijn gigantische veel jongeren die een woning zoeken. Daar ligt een grote uitdaging!”

Wijckelsma vindt het een hot item, maar wijst erop dat het lang geleden is dat er zoveel belangrijke thema's op het bord van de regering liggen. ,,Ik geef het je te doen. Een groot probleem vind ik nu wel het behoud van de saamhorigheid in de samenleving. Ik hoor veel heftige discussies en die gaan niet alleen over corona. Een flink deel van de mensen voelt zich niet thuis in deze samenleving en voelt zich niet gerepresenteerd door de overheid. Het vertrouwen is historisch laag, dat moet terug. Dat zie je niet alleen in de peilingen, maar hoor je ook om je heen. De toeslagenaffaire hielp daar natuurlijk niet bij. Ik weet niet of ik groot fan ben van Pieter Omtzigt, maar hij heeft op z'n minst veel mensen wakker geschud. Er is ontevredenheid over het leven en dat was er al vóór de coronatijd. Het verschil tussen rijk en arm wordt steeds groter, zo wordt het op z'n minst ervaren.”