Eveline den Otter.
Eveline den Otter. Freek Wolff

‘Hard werken aan klimaatdoelstellingen’

14 januari 2022 om 08:23

Eveline den Otter (67) uit Hoevelaken was in haar werkzame leven verzuimadviseur en docente Engels en is nu gepensioneerd. 


NUMMER ÉÉN Ze vindt het 'een open deur', maar zegt dat de regering toch het hardst moet werken aan de klimaatdoelstellingen. ,,Het is om ons heen meer en meer alom vertegenwoordigd. Je ziet overstromingen en veel droogte. Ik ben iemand die veel reist en ik merk dat de woestijnen oprukken en dat regenseizoenen veranderen, in het Amazonegebied bijvoorbeeld, met veel overstromingen. Die verschijnselen zie je niet alleen op Nederlandse schaal, maar mondiaal. Dat is nummer één om aan te werken, ook in Europees verband.”

VERTROUWEN De Hoevelakense zegt dat de overheid hardere maatregelen moet nemen ten gunste van het klimaat. Zo vindt ze het - weliswaar op kleine schaal - een goede zaak dat er sinds de zomer van 2021 vijftien cent statiegeld zit op plastic flesjes. ,,We moeten überhaupt veel terughoudender zijn in het gebruik van plastic en het is goed om minder vlees te eten. Ik ben geen vegetariër, maar let er wel op. 

Ik denk dat we in Rob Jetten een goede minister van Klimaat en Energie hebben gekregen, met veel dossierkennis. Hij wil zich op een verbindende manier inzetten. Ook minister Kaag is een goede minister. Ze zit met Financiën op een sleutelpositie. Daar heb ik vertrouwen in.”