Gerrit en Henny Ratterman.
Gerrit en Henny Ratterman. Freek Wolff

‘Woningbouw voor jongeren en ouderen’

14 januari 2022 om 08:28

Gerrit Ratterman (75) en zijn echtgenote Henny Ratterman-Gazenbeek wonen nu 52 jaar in Barneveld, terwijl Gerrit opgroeide in Stroe en Henny in Amersfoort. In zijn werkzame leven was Gerrit lange tijd in dienst bij Denkavit in Voorthuizen.


SENIORENWONING ,,Woningbouw vind ik heel belangrijk”, zegt hij. ,,Voor de ouderen, maar ook voor de jongeren. 

Wij zitten met z’n tweeën eigenlijk in een huis dat te groot is, want onze twee zoons zijn nu de deur uit. Boven hebben we vier slaapkamers. Drie keer schreven we ons in voor een seniorenwoning, maar dan vis je achter het net. Want er zijn zoveel mensen die dat willen.”

EENVOUDIG Er wordt simpelweg te weinig gebouwd, vindt Ratterman. ,,Dit speelt al vanaf 1960.” Hij tipt ook de problematiek van de stikstof aan, iets wat ook roet in het eten gooit als het gaat om nieuwbouw. ,,We moeten andere huizen bouwen, niet van die grote. Ook geen tiny houses, maar meer appartementen bij elkaar, op een eenvoudige manier.”

Het echtpaar woont met grote tevredenheid in de huidige woning en hoeft niet persé te verhuizen, maar het besef leeft wel dat ze bijna machteloos staan als het gaat om de doorstroming. ,,Dus moeten ze bouwen voor de jeugd, maar ook voor ouderen. Nu is er geen mogelijkheid, zeker met de huidige hoge woningprijzen”, besluit Henny.

Afbeelding