Samen koken
Samen koken Welzijn Barneveld

[Leiding voor Scouting Fleur de Lis in Voorthuizen]

5 januari 2022 om 12:34

Scouting Fleur de Lis is een nieuwe scoutinggroep die in september jl. in Voorthuizen van start is gegaan. Scouting is een actieve hobby waarin kinderen zich spelenderwijs ontwikkelen en heel veel samen buiten actief zijn. Wij zijn nog op zoek naar leiding (min. 18 jaar)! Als welpenleiding zorg je samen met de rest van het team voor een leuk en uitdagend programma voor de kinderen of jongeren. Er zijn regionaal en landelijk trainingen te volgen, waarin je alles leert over Scouting en over jouw functie. We vragen je om minimaal één keer per 2 weken beschikbaar te zijn op de zaterdagochtend en daarnaast een paar keer per jaar voor een weekendkampje en één week zomerkamp in de schoolvakantie. De kinderen zien elke keer weer uit naar een superleuke ochtend – en wij ook! Kom jij ons team versterken?

Gemotiveerde 60-jarige man uit Eritrea zou graag veel beter Nederlands spreken
Deze vriendelijke meneer zou graag wat extra ondersteuning krijgen van een maatje. Hij wil heel graag samen met een Nederlands contact aan de slag om zijn spreekvaardigheid te verbeteren. Meneer is in 2020 vanuit Eritrea naar Nederland gekomen en woont hier samen met zijn 3 dochters. In Eritrea was hij boer, nu in Nederland gaat hij drie dagdelen per week naar de taalschool en daarbij zou het hem veel helpen als hij meer kan oefenen met spreken. Man/vrouw, jong/oud hij staat voor elk maatje open! Lijkt het jou mooi om deze meneer op weg te helpen waardoor hij zelfredzamer wordt? Reageer dan nu! Tijdsbesteding: 1 uur per week of 2 uur per 2 weken. Deze vacature maakt onderdeel uit van het Taal- en Kennnisproject van Welzijn Barneveld.

Stichting Breder zoekt enthousiaste vrijwilliger met groene vingers 

Stichting Breder biedt zorg aan kinderen, tieners en volwassenen met verschillende vormen van begeleiding, zowel op de woonlocaties als ambulant bij de cliënt thuis. Voor het onderhouden van het groen op onze locaties zijn we opzoek naar een tuinman (of vrouw). De begeleiders en cliënten doen de kleine klussen in de tuin, maar voor de grote klussen zijn een paar extra handen heel welkom! De werkzaamheden zijn gevarieerd en door de ontmoeting met medewerkers en cliënten ook altijd gezellig om te doen. De tijdsbesteding is in overleg en wisselt per seizoen.

Je bent jong en hebt hart voor mensen....

.. maar niet elke week tijd om iets te betekenen voor een ander? Voor ons is dat geen probleem! Als je meedoet via het Jongerennetwerk GewoonDoen! van Welzijn Barneveld is dat ook niet nodig. Het Jongerennetwerk zet zich in voor éénmalige klussen van een paar uur, dit kan een dagdeel zijn of een paar keer een uurtje. Als er een klus voorbij komt, wordt deze “in de groep gegooid” en wie kan doet mee – samen zorgen we ervoor dat het voor elkaar komt! Je kunt meedoen in de Flexpool voor allerlei soorten klussen, of in de Mobiele Brigade: dan help je mensen één-op-één om vaardig(er) te worden op hun smartphone of tablet. Meer weten of je aanmelden? Laat het ons horen!

Samen koken en eten bij Zorgboerderij ‘t Paradijs

Iedere dag wordt er met de ouderen die bij de dagopvang van zorgboerderij 't Paradijs komen tussen de middag samen gekookt en gegeten. We zijn op zoek naar nieuwe kookvrijwilligers die samen met de ouderen de maaltijd willen bereiden. Houdt u van koken en gezelligheid en bent u 1x per week beschikbaar? Dan komen we graag met u in contact!

Spitsuur in het Gasthuis van de Rozelaar

Als de bewoners van het Gasthuis 's middags thuiskomen van hun werk bij de dagbesteding willen zij graag even hun verhaal kwijt. Een extra medewerker voor een praatje met een kopje thee en wat ondersteuning bij het koken van het avondeten - daar zouden wij heel blij van worden! En als u met de bewoners wilt mee eten dan mag dat uiteraard. Wij zoeken een enthousiaste vrijwilliger met hart voor mensen met een verstandelijke beperking, die 1x per één of twee weken beschikbaar is op een vaste doordeweekse middag van ca. 15.30 tot 18.00 uur.

Vrolijk maatje gezocht voor een meneer van 85 in Voorthuizen

Deze meneer woont samen met zijn echtgenote in Voorthuizen. Het zou fijn zijn als er eens iemand langskomt voor meneer om (op volume) mee te praten. Hij kletst graag en houdt er van om lekker even naar buiten te gaan, misschien eens samen naar het bos. Houd jij ervan om lekker te kletsen en zou je eens bij deze meneer langs willen gaan? Dan horen we dat graag!