Henk Buis.
Henk Buis. Freek Wolff

‘Ik leef overal dwars doorheen’

7 januari 2022 om 10:50

Aan de Walhuisweg in Kootwijkerbroek werd Henk Buis (28) geboren. Hij groeide op buiten de bebouwde kom in Barneveld. Sinds anderhalf jaar woont Henk op zichzelf aan de Langstraat. ,,Dat geeft een gevoel van vrijheid.”


De Barnevelder heeft geen specifieke doelen voor 2022, want hij leeft - net als Johannes Boer - met een breder geloofsperspectief. ,,Ik leef overal dwars doorheen. Ik kijk gewoon wat er in het moment gebeurt en bewandel het pad. Op die manier leef je rustiger. Als je weet dat God je helpt en bij je is, maakt het eigenlijk niet uit wat er gebeurt. In deze gekke tijden zie je dat mensen erg op zoek zijn naar wat de toekomst gaat brengen.”


De betekenis van het leven, ook in het nieuwe jaar, vat Henk samen met ‘God, elkaar en je omgeving liefhebben’. ,,Sinds God in mijn leven kwam, gaat dat vanzelf. Je bidt ervoor en kijkt als gevolg met een andere bril naar de mensen om je heen. De Heilige Geest helpt je daarbij, waardoor je rust ontvangt. Dat gaat niet altijd makkelijk, want als mens verzand ik ook in allerlei dingen, maar je weet dat God altijd bij je is.”