Saskia van Kooten
Saskia van Kooten Freek Wolff

‘Ik wil afvallen’

7 januari 2022 om 10:52

Saskia van Kooten (50) woont in Veenendaal, maar komt speciaal naar Barneveld, omdat ze graag Gerda’s Hobbyshop aan de Langstraat bezoekt. 

Hier koopt ze materialen voor kaarten, pixelen en diamond painting. ,,De afwisseling houdt het leuk.” Ze erkent dat deze hobby’s een uitkomst waren in de coronatijd. ,,De hele dag voor de tv zitten, daar krijg je genoeg van, dus ga je een andere vorm van afleiding zoeken.” Het kaarten maken vindt ze het leukst om te doen, zoals 3D-kaarten, om te versturen bij verjaardagen, geboortes, zieken en met feestdagen.

De Veenendaalse heeft twee kinderen met een beperking, voor wie Saskia veel aandacht voor heeft, ook al zijn ze intussen volwassen. ,,Dan houden de zorgen echt niet op!”

Ze heeft zeker goede voornemens, want ze wil graag afvallen. ,,Ik was goed bezig en ben tien kilo afgevallen. Maar toen gingen de sportscholen dicht en werd ik weer zwaarder. Nu ga ik toch maar met goede moed verder. Want ik vind het belangrijk om gezond te zijn.” Ze doet aan fitness, waarbij ze onder begeleiding haar lichaam traint met apparaten.