Ronald van Willigen
Ronald van Willigen Freek Wolff

‘Here comes the sun!’

7 januari 2022 om 10:48

In zijn winkel heeft Ronald van Willigen veel krantenartikelen en foto’s aan de muur van zijn vader Kees die in 1968 de zaak aan de Langstraat begon. Hij was een begenadigd accordeonist en speelde veel op bruiloften en partijen.

,,Ik sta altijd positief in het leven, maar als je een winkel hebt, wordt het wel steeds minder leuk, met alle opgelegde en inconsequente regels door de coronacrisis. Er wordt niet één lijn getrokken door de overheid. Je moet steeds meer de grenzen van de wet opzoeken om je hoofd boven water te houden”, zegt de winkelier.

Hij vindt dat de maatschappij makkelijker en minder angstig moet worden van het virus. Respect voor elkaar moet er wel blijven, is zijn mening. ,,Maar we moeten ons niet onder laten sneeuwen, want er zijn nog zoveel dingen die wél kunnen.”

Kees merkt dat musiceren helpt om plezier in het leven te houden, want zijn klandizie houdt er op die manier de moed erin. ,,Dit zijn veel hobbyïsten en docenten. We werken gelukkig veel samen met scholen en muziekscholen. Dat stond op een laag pitje, want er waren hooguit wat lessen via Zoom.”

Zelf stapt hij graag nog even achter zijn keyboard. Zijn muzieksmaak is zeer breed en varieert van pop en rock tot jazz. Tot zijn favoriete namen behoren in elk geval The Beatles, de band uit Liverpool over wie onlangs nog een documentaire verscheen met de titel ‘Get back’. Het herinnert hem aan een liedje met een zonnig toekomstperspectief dat hij graag voor ogen houdt: ‘Here comes the sun!’

Ronald van Willigen