Henk Hendriksen.
Henk Hendriksen. Freek Wolff

‘Nieuwe hal voor jeu de boules in Barneveld’

7 januari 2022 om 10:38

Henk Hendriksen (70) loopt met een fleurige paraplu boven zijn hoofd. 


Hij woont nu alweer eenentwintig jaar aan de Langstraat in Barneveld. Het eerste waar Henk aan refereert is de regen die valt. Hij wenst mooi weer. In zijn werkzame leven was Hendriksen beroepsmilitair en hij was altijd veel buiten. Daarom wandelt hij ook nu regelmatig in de buurt, weer of geen weer. ,,Ik was werkzaam bij de luchtmacht in het Duitse Blomberg, Arnhem en Soesterberg.” Maar belangrijker vindt hij dat in 2022 het coronavirus wordt bedwongen. ,,Dat hopen we toch allemaal?”

Henk is relatief gezond, hoewel hij in 1985 een ongeluk had, met een hersenbeschadiging tot gevolg. Twee grote operaties waren nodig om hem weer op de been te krijgen, maar slecht zicht in zijn ogen hield hij er wel aan over. Daarom mag hij geen auto meer rijden. Hij houdt de moed erin.


De Barnevelder is verknocht aan het spel jeu de boules. Door de coronacrisis kan hij - tot zijn verdriet - al lange tijd geen bal meer gooien. Normaliter doet hij dit graag met zestig leden bij vereniging Barneveldse Petanque, bij het Rebellenhonk aan de Prins Hendrikweg. ,,We zijn bezig om er een nieuwe hal te bouwen. Dus hoop ik dat we hier snel weer kunnen spelen.”