Lotte van de Bunt met haar kroost en een vriendje.
Lotte van de Bunt met haar kroost en een vriendje. Freek Wolff

‘Van oncologie naar geboortecentrum’

7 januari 2022 om 10:40

Lotte van de Bunt (32) woont in Terschuur (met tussenstapjes naar Zwartebroek en Nijkerk) en ze staat met vier kinderen in de rij bij de Hema om bestelde artikelen op te halen. Haar eigen kinderen zijn Dex, Liam en Morris.


,,Na ruim tien jaar ben ik geswitcht van baan. Nu ben ik nog een maand vrij, maar dan begin ik met iets nieuws. Dus hoop ik dat dit zal bevallen.”


De Terschuurse werkte tien jaar in het Meander Medisch Centrum in Amersfoort als verpleegkundige op de oncologieafdeling, maar nu gaat ze in het geboortecentrum werken van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) in Utrecht. ,,Dit wilde ik altijd al graag doen, maar het was er nog nooit van gekomen.”


Lotte vond haar werk met patiënten met kanker niet deprimerend, omdat ze merkte dat ze hen kon helpen. ,,Soms kun je met een klein woord of een gebaar al het verschil maken.” Tegelijk draait het bij haar nieuwe functie om nieuw leven, hoewel baby’s in het WKZ dikwijls opgenomen zijn vanwege complicaties of gebreken. ,,En dan werken we er met een positieve verwachting aan dat het weer goed komt!”