Jan van Veluw (rechts) en Sjoerd van Belzen.
Jan van Veluw (rechts) en Sjoerd van Belzen. Freek Wolff

‘Bewegen en vrolijk blijven’

7 januari 2022 om 10:46

Jan van Veluw (71) en Sjoerd van Belzen (48) staan onder een overkapping buiten een kop koffie te drinken die ze bij een bakkerij gescoord hebben. En een bananenbroodje gaat er ook wel in. De racefietsen parkeerden de Amersfoorters zolang tegen het kerkgebouw. Hun outfit laat zien dat ze hun hand niet omdraaien voor flink wat kilometers, zelfs niet als het een grauwe, miezerige dag is.

,,Dinsdag hebben we altijd onze fietsochtend. We rijden ook wel naar Radio Kootwijk, de Amerongse Berg, Voorthuizen en Uddel. Tijdens corona zijn we nog meer in beweging gekomen, vooral in de buitenlucht. Ons voornemen is om dit vooral te blijven doen en zo op gewicht te blijven. We moeten de kilo’s van de feestdagen er een beetje af fietsen.” Het duo is onderdeel van een groep die samen graag sportief in de weer is, ook met hardlopen, fitness, zwemmen en de triathlon.

,,Laten we hopen dat het weer een beetje normaal zal worden. Ik kan wel leven met wat beperkingen, maar de overheid moet niet alles dicht gooien. Tegelijk wil ik me niet zo druk maken over alle discussies en beperkingen. Laat het maar komen en ga ermee om. Dat is eigenlijk heel simpel mijn goede voornemen: vrolijk blijven! Want doe je dat niet, dan slaat dat op je lichaam en je geest. Je bent er zelf bij hoe je dat doet.”