Erica

7 januari 2022 om 10:04

Twee inzittenden van brommobiel komen om door botsing

(ANP) Twee mannen zijn donderdagmiddag om het leven gekomen door een ongeluk in het dorpje Erica in de gemeente Emmen (Drenthe). Zij raakten met een brommobiel een boom en belandden vervolgens op de kop in een sloot. Bij het ongeluk waren geen andere voertuigen betrokken. De exacte toedracht van het ongeluk wordt nog onderzocht. De politie moet de identiteiten van de mannen nog definitief vaststellen.


Stieltjeskanaal

Specialisten politie ontmantelen drugslab

(ANP) De Landelijke Faciliteit Ontmantelen van de politie heeft donderdag een professioneel drugslab ontmanteld, dat woensdag is aangetroffen in het Drentse Stieltjeskanaal, een gehucht bij Coevorden. In het lab, waar vermoedelijk een tussenproduct voor de vervaardiging van amfetamine werd gemaakt, lagen veel zeer gevaarlijke stoffen en materialen opgeslagen, aldus de politie. Daarom zijn specialisten in het omgaan met gevaarlijke stoffen ingeschakeld. Vijf mannen zijn woensdag opgepakt.

Een politieonderzoek leidde naar een boerderij in Stieltjeskanaal. Toen een arrestatieteam daar binnenviel, was het laboratorium volop in werking. Vier mannen uit Zwijndrecht, Den Haag, Dordrecht en Coevorden werden in het pand gearresteerd. Een vijfde verdachte uit Utrecht is in de buurt van Zwolle in een auto aangehouden. Alle verdachten zitten vast en in beperkingen.

Op het terrein vond de politie ketels, vaten en grondstoffen voor de drugsproductie. Er werden per week honderden liters van het tussenproduct gemaakt. De straatwaarde van een liter van die grondstof voor amfetamine is volgens de politie ongeveer 800 euro. De chemische stoffen worden vernietigd. Forensische rechercheurs doen sporenonderzoek in de omgeving. Bij de inval zijn ook drie auto's in beslag genomen.


Den Haag

Rita Verdonk kandidaat voor gemeenteraad

(ANP) Oud-minister Rita Verdonk stelt zich kandidaat voor de gemeenteraad van Den Haag. Ze is nummer twee op de kandidatenlijst van de lokale partij Hart voor Den Haag/Groep de Mos, achter partijleider en -oprichter Richard de Mos. De Mos zegt in een verklaring: "Met Rita Verdonk halen we een dijk van een politica in huis. Als minister voor Vreemdelingenzaken en Integratie was Verdonk ongekend populair en sprak ze de taal van de gewone man en vrouw in de straat." De gemeenteraadsverkiezingen zijn in maart. De Mos zat in het verleden in de Tweede Kamer voor de PVV. Bij de vorige gemeenteraadsverkiezingen werd zijn groep de grootste partij in Den Haag. Hij was een jaar lang wethouder, maar hij trad af na een inval van de Rijksrecherche in het stadhuis. De Mos wordt verdacht van ambtelijke corruptie, hij zou bevriende ondernemers hebben geholpen met vergunningen.