'Wedstrijden niet in gevaar'

7 januari 2022 om 09:47

ZEIST (ANP) De wedstrijden in de Keuken Kampioen Divisie zijn niet in gevaar vanwege de coronabesmettingen. Volgens Marc Boele, directeur van de Coƶperatie Eerste Divisie, valt het aantal besmettingen onder spelers mee. Per club zijn er enkele besmettingen, was het beeld dat Boele woensdag kreeg na een rondgang langs ongeveer de helft van de teams.


ALERT Hij zegt dat clubs alert zijn op het volgen van de coronaregels, zoals het houden van afstand en het zo min mogelijk gebruik maken van de kleedkamer. Boele heeft het idee dat clubs de regels grotendeels goed opvolgen. Daarom denkt hij ook niet dat quarantaineverplichtingen de wedstrijden van komend weekend in gevaar brengen. Wel is er voor de duels nog een testronde, waarvan de uitslagen later bekend worden.

De Keuken Kampioen Divisie gaat vanavond verder na een winterstop van enkele weken. De Eredivisie volgt een week later. Sommige clubs gebruikten deze week nog voor een trainingskamp. Diverse clubs hebben hun verblijf in het buitenland echter ook al ingekort of afgeblazen.