Voetbal

7 januari 2022 om 09:20

Ook Vitesse eerder terug van trainingskamp 

ALCANTARILHA (ANP) Na Ajax keert ook Vitesse eerder terug van een trainingskamp in Portugal. De sneltests op corona die donderdagochtend in Alcantarilha werden afgenomen, gaven enkele positieve uitslagen. Daarop werd besloten dat staf en selectie van de Eredivisionist uit Arnhem donderdag meteen naar huis vliegt.

Vitesse verbleef sinds zondag in de Algarve om zich voor te bereiden op de tweede competitiehelft. Eerdere tests de afgelopen week leverden steeds negatieve resultaten op. Spelers en staf werden dagelijks getest. Vitesse zou tot en met zondag in Portugal verblijven.

Vitesse zegt een "uitbraak" te willen voorkomen en geen risico’s te nemen met oog op de hervatting van de Eredivisie. De ploeg van coach Thomas Letsch speelt op 15 januari een uitwedstrijd tegen Feyenoord. Ajax keerde woensdag al terug uit Portugal, waar de ploeg sinds maandag verbleef.

Zoals eerder met name lokale media al meldden keert ook NEC vervroegd terug van een trainingskamp. De Nijmeegse ploeg verbleef in het Spaanse Alhaurín el Grande. De vervroegde terugkeer betekent ook dat het oefenduel met het Duitse HSV, dat voor vrijdag stond gepland, niet doorgaat.

Van de Eredivisieclubs bevindt nu alleen AZ zich nog in het buitenland. De Alkmaarders zijn in Valencia waar ze het vandaag opnemen tegen het Belgische AA Gent.