Matthijs de Ligt (links) in duel Lorenzo Insigne van Napoli. Epa/alessandro di Marco

Juventus blijft steken op gelijkspel

7 januari 2022 om 09:38

AC Milan blijft in spoor koploper

TURIJN (ANP) International Matthijs de Ligt heeft met Juventus niet kunnen winnen in de topper tegen Napoli. Het duel in Turijn eindigde in 1-1. Napoli verspeelde daarmee twee punten in de achtervolging op koploper en landskampioen Internazionale. De club uit Napels staat derde met 40 punten, zes punten minder dan Inter. Juventus staat vijfde met 35 punten.

De Ligt kon in de 23e minuut een schot van Dries Mertens niet van de doellijn halen. De bal werd vlak daarvoor nog even geraakt en van richting veranderd door Juventus-doelman Wojciech Szczesny waardoor de Nederlandse verdediger naast de bal trapte. Napoli was ook na de 0-1 sterker, maar verzuimde in de eerste helft verder uit te lopen.

De thuisploeg kwam op gelijke hoogte na de rust. Het schot van Federico Chiesa werd van richting veranderd door Stanislav Lobotka en liet daarmee de keeper van Napoli kansloos.
 AC Milan blijft in de Serie A de voornaamste uitdager van landskampioen en koploper Internazionale. De nummer 2 won in het eigen San Siro met 3-1 van AS Roma. Milan komt door de zege op 45 punten, één minder dan Inter, dat donderdag niet in actie kwam. De wedstrijd tegen Bologna werd afgelast

Olivier Giroud zette Milan op voorsprong ('8). De tweede treffer maakte Junior Messias. Vlak voor de rust deed Roma, met Rick Karsdorp in de basis, wat terug. Abraham scoorde 2-1. In de tweede helft zocht Roma naar de gelijkmaker. Na de tweede gele kaart voor Karsdorp kreeg Milan echter veel ruimte. Rafael Leão schoot de derde treffer binnen. Ibrahimovic miste daarna nog strafschop.