De kerstbomen worden binnenkort weer ingezameld.
De kerstbomen worden binnenkort weer ingezameld. Pauw Media

Inleverpunten voor kerstbomen

Kinderen maken kans op prijzen tot 75 euro

BARNEVELD Inwoners van de gemeente Barneveld kunnen hun kerstboom komende zaterdag (8 januari) tussen 9.00 en 13.00 uur inleveren bij speciale verzamelpunten.


Het gaat om de volgende locaties:

Barneveld: Groen van Prinstererlaan parkeerplaats Emmauskerk; De Burgt: parkeerplaats scholen, sporthal Nederwoudseweg; Veller, Station Zuid parkeerplaats; Jan Seppenplein, Goede Herderkerk; Kallenbroekerweg 121 Gemeentewerf; Parkeerplaats Oosterbos, bij zwembad; Norschoten, bij de parkeerplaats COOP


Voorthuizen: De Voorde, sporthal Harremaatweg; Rochetstraat, bij nieuwe Trefpunt; Mandenvlechterslaan, parkeerplaats bedrijfsverzamelgebouw; Parkeerplaats bij de Brug (sporthal); Gaffel, tegenover apotheek


Zwartebroek: Parkeerplaats achter dorpshuis De Belleman


Terschuur: Sandersstraat, bij de school


Stroe: Parkeerterrein van basisschool De Bron

 

KINDERWEDSTRIJD Alle kinderen  tot en met 12 jaar krijgen een lot als zij een kerstboom naar een inzamelpunt brengen. ,,Hoe meer kerstbomen je brengt, hoe meer loten je krijgt''', aldus een woordvoerder. Er zijn twee leeftijdscategorieën (tot en met 9 jaar en tot en met 12 jaar). In beide gevallen zijn er zes prijzen beschikbaar. De hoofdprijs vertegenwoordigt een waarde van 75 euro.

Op donderdag 13 januari worden de winnaars vermeld in deze krant en op de website van de gemeente Barneveld. 

 

INZAMELING HUIS-AAN-HUIS Op  maandag 10, woensdag 12 en donderdag 13 januari rijden medewerkers van de gemeente  een route om de ‘overgebleven’ kerstbomen huis-aan-huis in te zamelen. Dit gebeurt in alle dorpen van de gemeente. ,,Leg de kerstboom voor 7.30 uur aan straat''', is het advies.


Maandag 10 januari: Voorthuizen.

Woensdag 12 januari: De Glind, Terschuur, Zwartebroek, Kootwijkerbroek en Stroe. In Barneveld de wijken: Norschoten, Vogelbuurt, de Valk, Zuid 1, 2 en 3, De Burgt en Veller.

Donderdag 13 januari: Garderen, Kootwijk en in Barneveld de wijken Bloemenbuurt, Dichtersbuurt, Vliegersveld, de Vaarst, Van Breugelplantsoen en het centrum.