Afbeelding
Burger Initiatief

Judith van den Wildenberg voor derde keer lijsttrekker Burger Initiatief

Politiek Gemeenteraadsverkiezingen 2022

BARNEVELD De politieke partij Burger Initiatief in Barneveld heeft Judith van den Wildenberg, momenteel fractievoorzitter, aangewezen als lijsttrekker voor de komende gemeenteraadsverkiezingen in maart.

Het wordt daarmee voor Van den Wildenberg de derde keer op rij dat ze de lijst van deze partij aanvoert. ,,Ik vind het een hele eer dat de fractie en het bestuur mij weer graag als lijsttrekker willen’’, stelt ze. ,,Samen met Shane Lasscher, mijn fractiegenoot, en Harry Klein Obbink, ons raadscommissielid, hebben we een duidelijke plek gekregen binnen de raad. Die plek willen we graag behouden en zelfs uitbreiden.”

CONSTRUCTIEF Burger Initiatief kenmerkt zich volgens haar door het voeren van constructieve oppositie. ,,Onze lijfspreuk is: ‘Positief als het kan, kritisch als het moet’. Het mooie van het raadswerk is dat je met elkaar voor het beste voor de gemeente Barneveld wilt gaan. Dat betekent geven en nemen, en het past bij ons om dat op een harmonieuze manier te doen. Wij horen vaak dat je als kleine partij weinig kunt, maar dat is absoluut niet onze ervaring. Ook in de landelijke politiek zie je dat kleine partijen soms grote invloed kunnen hebben. Niet alleen omdat je soms de beslissende stemmen hebt, maar juist omdat er naar je geluisterd wordt.”

Met de keuze voor Van den Wildenberg, zijn nu alle zeven lijsttrekkers voor de verkiezingen in Barneveld bekend: Jan Top (SGP), Henk Wiesenekker (ChristenUnie), Arjen Korevaar (Pro’98), Daan de Vries (CDA), Mijntje Pluimers (Lokaal Belang) en Theo Bos (VVD). Meer partijen hebben zich in Barneveld niet gemeld voor deelname aan de verkiezingen op woensdag 16 maart.