New York

6 januari 2022 om 09:41

Ghislaine Maxwell wil nieuw proces na uitlatingen jurylid

(ANP/RTR) Ghislaine Maxwell, vorig week schuldig bevonden aan betrokkenheid bij het seksueel misbruik van Jeffrey Epstein, wil een nieuw proces. Haar verdediging heeft bij de rechter een onderzoek aangevraagd naar uitlatingen van een jurylid, die in een interview vertelde zelf als kind slachtoffer te zijn geweest van seksueel misbruik. Volgens advocaat Christian Everdell zijn er ,,onweerlegbare redenen" voor een nieuw proces.

Jurylid Scotty David, die niet bij achternaam genoemd wilde worden, zei in de media dat hij bij het juryberaad zijn ervaringen met misbruik deelde. Daarna zouden de twijfels van sommige juryleden zijn verdwenen. Volgens Everdell heeft het lid "de beraadslagingen beïnvloed en andere leden overtuigd om Maxwell te veroordelen".

De beslissing over een nieuw proces kan afhangen van hoe Scotty David reageerde op vragen in het selectieproces. Potentiële juryleden die zeiden dat zij of familieleden seksueel misbruikt waren, mochten alleen door als ze verklaarden eerlijk en onpartijdig te kunnen zijn. Scotty David heeft gezegd niet te herinneren dat hij werd gevraagd naar zijn persoonlijke ervaringen.


São Paulo 

Bolsonaro ontslagen uit ziekenhuis

(ANP) De Braziliaanse president Jair Bolsonaro is uit het ziekenhuis ontslagen, twee dagen nadat hij er met spoed werd opgenomen vanwege een darmobstructie.

'Word nu ontslagen. Bedankt iedereen', laat Bolsonaro op Twitter weten. Bijgevoegd is een foto van de president en artsen waarop ze allemaal hun duim omhoogsteken.

Dinsdag werd bekend dat Bolsonaro goed reageerde op zijn behandeling en de verstopping in zijn darmen was opgelost. De president heeft problemen met zijn darmen omdat hij in 2018 in zijn buik werd gestoken. Dat gebeurde toen hij als presidentskandidaat campagne aan het voeren was. Bolsonaro werd ziek tijdens zijn vakantie in eigen land.