Er is een forensisch onderzoek gestart naar het overlijden van het 14-jarige meisje.
Er is een forensisch onderzoek gestart naar het overlijden van het 14-jarige meisje. ANP / Mediatv

Fiets van overleden meisje gevonden

6 januari 2022 om 10:29

Politie: 'Ruim honderd tips'

LEIDEN (ANP) De fiets van de 14-jarige Esmee die op oudejaarsdag dood werd gevonden in Leiden, is terecht. Volgens de politie is de fiets "dankzij de vele tips" teruggevonden op straat in de Van Riebeeckhof in Leiden. Er is een forensisch onderzoek opgezet en ook een buurtonderzoek opgestart, zegt een woordvoerder.


De politie vroeg dinsdagavond in een uitzending van Opsporing Verzocht "dringend" om informatie over onder meer de fiets van de omgekomen tiener. Daarop kwamen er meer dan honderd tips binnen. Een woordvoerder benadrukt dat de politie nog altijd op zoek is naar meer informatie, ook over bijvoorbeeld de vindplaats van de elektrische Cortina-fiets en door wie die daar is neergezet.

Het meisje is door een misdrijf om het leven gekomen, meldde de politie eerder. Een 32-jarige man is aangehouden als verdachte. Hij is volgens het Openbaar Ministerie een bekende van het slachtoffer uit Hazerswoude-Rijndijk. De man wordt verdacht van moord dan wel doodslag en ontucht. De rechter-commissaris bepaalde maandag dat hij veertien dagen langer vast blijft zitten.


Het was volgens de politie één concrete tip die leidde tot de vondst van de fiets. De Van Riebeeckhof ligt niet in de buurt van het speelparkje aan de Melchior Treublaan waar het lichaam van Esmee werd gevonden, legt de woordvoerder uit. "Het is aan de andere kant van Leiden." Ook stond de zwarte tweewieler een redelijk eind weg van het Vijf Meiplein, waar de tiener waarschijnlijk voor het laatst werd gezien. De politie zoekt nu bij de vindplaats van de fiets onder meer naar buurtbewoners die mogelijk camerabeelden hebben.