Barcelona en Real Madrid pas laat langs 'amateurs'

6 januari 2022 om 09:37

LINARES (ANP) Barcelona is met de nodige moeite een ronde verder gekomen in het Spaanse bekertoernooi. Bij Linares wonnen de niet in hun sterkste formatie spelende Catalanen met 1-2. De club uit de derde klasse stond tot de 63e minuut op voorsprong.

Na ruim een kwartier kwam Linares op voorsprong, door een rake kopbal van Hugo Diaz. Na de hervatting schoot Ousmane Dembélé de 1-1 binnen. De favoriet kwam op voorsprong door Ferran Jutglà.

Luuk de Jong (geschorst) en Memphis Depay (geblesseerd) ontbraken in de selectie van Barcelona. Frenkie de Jong viel meteen na rust in, maar viel ongeveer een kwartier voor tijd geblesseerd uit.

Dani Alves maakte officieel zijn rentree bij Barcelona. De geroutineerde Braziliaan (38) voetbalde van 2008 tot 2016 eerder bij de club, waar hij onder meer samenspeelde met de huidige trainer Xavi.

Real Madrid heeft zich zonder franje geplaatst voor de achtste finales van het Spaanse bekertoernooi. De landskampioen won met 3-1 bij derdeklasser Alcoyano. De ploeg van trainer Carlo Ancelotti nam pas in het laatste kwartier afstand van de thuisclub dankzij twee treffers van Marco Asensio en José Juan Figueras (eigen doel). Eder Militao had in de 39e minuut de score geopend voor de Madrilenen. Daarna viel de productie bij Real langdurig stil. Daniel Vega Cintas zorgde na ruim een uur voor de verrassende gelijkmaker.