'Gewaagde tocht door Rusland' bij PCOB Voorthuizen

6 januari 2022 om 10:21

VOORTHUIZEN De eerstvolgende ledenmiddag van PCOB Voorthuizen wordt maandag 17 januari live uitgezonden via de websites Kerkdienstgemist en Kerkomroep.nl. In de plaatselijke Dorpskerk geeft Henk Griffioen vanaf 14.30 uur een lezing met als titel  ‘Gewaagde tocht door Rusland’. 

,, We hebben als bestuur besloten de ledenmiddag digitaal te houden''', aldus een woordvoerder. ,,Liever kwamen we fysiek bij elkaar, maar het is fijn dat we met een aangepast programma toch met elkaar verbonden mogen zijn.''

Henk Griffioen verzorgt en leidt het programma ‘Gewaagde tocht naar Rusland’. ,,In 1992, niet zolang nadat Boris Jeltsin op de tank het volk had toegesproken en aan de macht was gekomen, maakte het echtpaar Griffioen als eerste westerlingen een tocht met eigen auto naar Moskou en Sint-Petersburg. Achteraf bleek het risico wel erg groot.''


Inzameling levensmiddelen voor voedselbank

BARNEVELD De Barneveldse kerken zamelen op zaterdag 8 januari levensmiddelen in ten behoeve van de Voedselbank. Dit gebeurt bij de Goede Herderkerk (Jan Seppenplein 70, 9.00-12.00 uur) en bij de Emmaüskerk (Groen van Prinstererlaan 2, 10.00-12.00 uur). Aan de volgende artikelen bestaat deze maand met name behoefte: pannenkoekenmix, pakjes (basis voor) soep, houdbare melk/chocolademelk en papieren zakdoekjes. 

,,Ook in het nieuwe jaar moeten veel van onze plaatsgenoten een beroep op de Voedselbank doen. Ondersteun daarom deze gezinnen en laten we als Barnevelders ruimhartig geven''', aldus een woordvoerder.


Verloren & Gevonden

Verloren: grijze fietstas, oudjaarsdag, Spoorstraat of omgeving, telefoon 06-24109742.


Verloren: zwarte rechter dames handschoen, Omgeving Jan van Schaffelaarstraat in Barneveld.Tel. 0342-412502