PSV annuleert trainingskamp wegens besmettingen

4 januari 2022 om 09:55

EINDHOVEN (ANP) PSV heeft het trainingskamp in Spanje op het laatste moment afgeblazen. De selectie van de koploper van de Eredivisie zou vanochtend naar Marbella vliegen, maar vanwege een aantal coronabesmettingen blijven trainer Roger Schmidt en zijn spelers in Eindhoven. Feyenoord moest afgelopen weekeinde ook al het geplande trainingskamp in Spanje annuleren vanwege een coronagolf binnen de selectie.

Volgens PSV testte maandag "een deel van de selectie" positief op het coronavirus. Schmidt gaat zijn ploeg nu op het eigen trainingscomplex De Herdgang voorbereiden op het tweede deel van het seizoen. PSV zou in Spanje een oefenwedstrijd spelen.

De ploeg van Schmidt hervat de Eredivisie op zondag 16 januari met een uitwedstrijd tegen FC Groningen. Een week later komt Ajax naar Eindhoven.
Ajax, Vitesse, NEC en AZ zijn wel naar het buitenland gegaan voor een trainingskamp. Ajax en Vitesse verblijven in Portugal, NEC en AZ in Spanje. De overige clubs uit de Eredivisie besloten mede vanwege de coronaperikelen deze winter in eigen land te blijven.

De vrouwenploeg van PSV vliegt vandaag wel naar Spanje. Zij verblijven in Malaga.