Voetbal

4 januari 2022 om 09:53

Ajax met Brobbey naar Portugal

AMSTERDAM (ANP) Met de teruggekeerde Brian Brobbey in de selectie is Ajax op trainingskamp gegaan naar Portugal. Verdediger Jurriën Timber (20) is nog in Nederland achtergebleven "als gevolg van de coronamaatregelen".

Trainer Erik ten Hag gaat zijn ploeg in Quinta do Lago, in de Algarve, voorbereiden op de tweede helft van het seizoen. Brobbey verliet Ajax een half jaar geleden voor een avontuur bij de Duitse club RB Leipzig, maar de 19-jarige spits is nu op huurbasis alweer terug in Amsterdam.

De Ajacieden stapten allemaal met een mondkapje op het vliegtuig in dat hen naar Portugal brengt. Doelman André Onana en spits Sébastien Haller ontbreken in de selectie van Ten Hag. Zij doen met respectievelijk Kameroen en Ivoorkust mee aan het toernooi om de Afrika Cup, dat komende zondag in Kameroen begint. Ook de geblesseerden Sean Klaiber en Maarten Stekelenburg zijn er niet bij. Het tweetal werkt in Nederland verder aan hun herstel.

Ten Hag heeft ook de talenten Youri Baas, Amourricho van Axel Dongen, Youri Regeer, Naci Ünüvar, Kristian Hlynsson en Charlie Setford meegenomen naar Portugal. In totaal bestaat de selectie uit 28 spelers.

Ajax hervat de competitie op 16 januari met een uitwedstrijd tegen FC Utrecht. Een week later neemt de landskampioen het in Eindhoven op tegen PSV, dat halverwege het seizoen 1 punt meer heeft.

Vitesse verblijft deze week ook in het zuiden van Portugal, in Alcantarilha. De ploeg van trainer Thomas Letsch oefent zaterdag tegen de Zwitserse club Servette FC. Feyenoord moest het geplande trainingskamp in Spanje schrappen vanwege een aantal coronabesmettingen binnen de selectie. NEC verblijft sinds zondag al in Andalusië.