Alfred Schreuder, hier als coach van Hoffenheim in mei 2020. De Barnevelder begint in Brugge aan een nieuwe avontuur.
Alfred Schreuder, hier als coach van Hoffenheim in mei 2020. De Barnevelder begint in Brugge aan een nieuwe avontuur. Epa/ronald Wittek Conditions - Attention: the dfl Regulations Prohibit any use of Photographs as Image Sequences And/or Quasi-video.

Schreuder naar Club Brugge

4 januari 2022 om 11:08

Barnevelder per direct in Belgiƫ aan de slag

BARNEVELD/BRUGGE - Alfred Schreuder gaat als hoofdtrainer aan de slag bij de Belgische kampioen Club Brugge. De 49-jarige Barnevelder treedt per direct voor onbepaalde tijd in dienst bij de huidige nummer 2 van de Belgische voetbalcompetitie. Schreuder komt in het Jan Breydelstadion met Ruud Vormer, Noa Lang en Bas Dost heel wat landgenoten tegen.

De oud-speler van Feyenoord, RKC Waalwijk, NAC Breda, FC Twente en Vitesse vervangt Philippe Clement, die bij AS Monaco de ontslagen Niko Kovac opvolgt. Schreuder vertrok ruim twee maanden geleden bij FC Barcelona, waar hij assistent was van Ronald Koeman.

Na het ontslag van Koeman vertrok ook Schreuder uit Camp Nou. Hij werkte eerder als hoofdtrainer bij FC Twente en de Duitse club Hoffenheim. In Enschede werd Schreuder ontslagen. In Duitsland maakte de Barnevelder in juni 2020 vroegtijdig een einde aan de samenwerking en ging daarna met Koeman mee naar Barcelona. Alfred Schreuder was bij FC Twente en Hoffenheim ook assistent, net als bij Vitesse en Ajax. 

Schreuder neemt de assistenten Danijel Zenkovic en keeperstrainer Carlo l'Ami mee. De in Joegoslaviƫ geboren Zenkovic heeft de Oostenrijkse nationaliteit. Tussen 2016 en 2019 was de 34-jarige Zenkovic jeugdtrainer bij Ajax. Schreuder kent vanuit die periode in Amsterdam ook Carlo l'Ami. De drie trainers sluiten op korte termijn aan bij de winterstage van Club Brugge in Marbella.

BASEL De oefenmeester uit Barneveld was vorige maand ook in beeld bij Basel. Schreuder sloeg de aanbieding af en wilde zich richten op een club vanaf het nieuwe seizoen.  ,,Ik heb een aanbieding van Basel gekregen, maar ik heb het voorstel niet geaccepteerd. Ze wilden per se dat ik in januari zou beginnen. Maar ik wil bij een nieuwe club beginnen bij de start van het nieuwe seizoen,'' zo vertelde Alfred Schreuder 22 december. Het doortastende optreden van Club Brugge heeft Schreuder op andere gedachten gebracht.


ACHTERSTAND Club Brugge heeft na 21 competitieduels 7 punten achterstand op de verrassende koploper Union. De Belgische club ging maandag naar Marbella.