Voetbal

4 januari 2022 om 10:09

Menzo nieuwe bondscoach Suriname

PARAMARIBO (ANP) Stanley Menzo is de nieuwe bondscoach van de Surinaamse voetballers. De 58-jarige oud-doelman is de opvolger van Dean Gorré, die afgelopen zomer vertrok bij 'Natio'.

Menzo was in Nederland als trainer werkzaam bij betaaldvoetbalclubs AGOVV, FC Volendam en SC Cambuur. Later werd hij trainer bij onder meer de Belgische club Lierse SK en Ajax Cape Town uit Zuid-Afrika. Hij komt over van Aruba, waar hij het voor het zeggen had bij de nationale ploeg.

Sinds het vertrek van Gorré was de Mexicaan Jacques Passy interim-bondscoach.

Onder leiding van Gorré wist Suriname zich niet te plaatsen voor het WK van dit jaar. De beslissende groepswedstrijd tegen Canada werd met 4-0 verloren. Afgelopen zomer strandde Suriname in de groepsfase van de Gold Cup, het belangrijkste toernooi van de Concacaf, de voetbalbond voor Noord-Amerika, Centraal-Amerika en de Caraïben.

Suriname kan vanaf eind 2019 een beroep doen op Nederlandse voetballers van Surinaamse afkomst. Zij mogen sindsdien voor het Surinaamse elftal uitkomen zonder dat ze hun Nederlandse nationaliteit hoeven op te geven. Meerdere bekende spelers die in Nederland hebben gespeeld of dat nog steeds doen hebben de wens uitgesproken zich ooit met Suriname te plaatsen voor het WK.

Menzo, zelf geboren in Suriname, speelde als keeper voor de Nederlandse topclubs Ajax en PSV. Met Ajax won hij in 1992 de UEFA Cup.