Frank Wormuth verlaat Heracles na dit seizoen.
Frank Wormuth verlaat Heracles na dit seizoen. Heracles Almelo Coach Frank Wormuth Tijdens de Nederlandse Eredivisie-wedstrijd Tussen Heracles Almelo en Fortuna Sittard in het Erve Asito Stadion op 20 Augustus 2021 in Almelo, Nederland. anp / roy Lazet

'Het was een moeilijke keuze'

4 januari 2022 om 09:28

Trainer Wormuth vertrekt bij Heracles Almelo

ALMELO (ANP) Trainer Frank Wormuth stopt aan het einde van dit seizoen bij Heracles Almelo. De 61-jarige Duitser zegt toe te zijn aan een nieuwe uitdaging. Wormuth was sinds de zomer van 2018 in dienst van de Almelose club uit de Eredivisie, waarmee hij momenteel dertiende staat.


Wormuth was voordat hij naar Nederland kwam meer dan tien jaar verantwoordelijk voor de opleiding van trainers bij de Duitse voetbalbond DFB. "We hebben van onze kant uitgesproken dat we graag naar de toekomst wilden kijken, dat we positief naar de samenwerking keken en die graag wilden continueren", zegt technisch directeur Tim Gilissen op de website van de club. "Frank gaf aan zich eerst op de sportieve prestaties te willen richten."


Na de feestdagen meldde Wormuth besloten te hebben op zoek te gaan naar een nieuw avontuur. "Ik moet hierbij terugdenken aan mijn tijd bij de DFB. Toen zat ik ook in een soortgelijke situatie. Ik stelde mezelf de vraag of ik dit tot het einde van mijn carrière zou willen blijven doen. Dat wilde ik niet, er moest weer iets veranderen", legt de trainer uit. "Heracles is een fantastische club. Maar nu ben ik opnieuw op het punt en de leeftijd terechtgekomen dat ik mezelf weer afvraag of ik nog een stap kan maken. Het was een moeilijke keuze, omdat ik goede dingen ga verlaten. Maar ik kan nu nog een keer een andere uitdaging aangaan."


'GOEDE SAMENWERKING' Gilissen zegt het besluit te betreuren en te respecteren. "We werken op een goede manier samen en dat hadden we bij wijze van spreken nog vijf jaar kunnen doen. Frank heeft in de afgelopen drieënhalf jaar met verschillende selecties bewezen een goede trainer te zijn. Dan kijk ik naar de resultaten die zijn geboekt, maar ook naar spelers die zich hebben ontwikkeld en nu weer ergens anders in Europa actief zijn", aldus de directeur, die geen enkele twijfel kent over Wormuths betrokkenheid de komende maanden. "Na drie seizoenen intensieve samenwerking ken ik hem. Hij is hier ‘s ochtends altijd als eerste en gaat ‘s avonds als laatste weg. Hij is eerzuchtig genoeg om dit op een goede manier af te sluiten."