Wiljan van Wikselaar, vanmiddag net na de finish van de derde etappe.
Wiljan van Wikselaar, vanmiddag net na de finish van de derde etappe. Marcel Vermeij

Harskamper Van Wikselaar heeft ‘weinig schik’

4 januari 2022 om 12:46 Overig

Al QAISUMAH In de duinen voelde Wiljan van Wikselaar zich tijdens de derde etappe van Dakar Rally wel op zijn gemak, maar een groot deel van de proef lag bezaaid met stenen die uit het zand staken. Van Wikselaar vond het een gevaarlijke onderneming en schroefde het tempo iets terug. 

De derde etappe van Dakar Rally 2022 werd fors ingekort door de hevige regenval. Daardoor bleef er een proef over van zo’n 255 kilometer. Van Wikselaar kwam vanmiddag als 45e aan de finish van de proef en gaf 27 minuten toe op dagwinnaar Joaquim Rodrigues, maar beleefde naar eigen zeggen heel weinig plezier aan de derde etappe naar Al Qaisumah. ,,Er zaten een paar secties met duinen in en dat was mooi, maar verder was het echt heel erg snel”, vertelde Van Wikselaar. ,,Er lagen veel stenen, van die paden waar de stenen uit het zand steken. Ik heb een tijd in een groepje gereden met vier anderen en ben een keer gevallen, toen reden ze van me weg. Later kon ik het gat weer dichten.”
De snelheid lag echter dusdanig hoog dat de 25-jarige coureur uit Harskamp zijn verstand gebruikte en iets meer veiligheid inbouwde. ,,Het ging zo ontzettend hard op die lange stukken dat ik me afvroeg wat er zou gebeuren als je een steen zou raken”, vervolgde hij. ,,Ik heb het tempo iets laten zakken en wat was maar beter ook. Ik ben blij dat deze erop zit, want ik heb behalve de duinen weinig schik gehad vandaag.”
Woensdag wacht de vierde etappe van Al Qaisumah naar Riyadh. De proef is met 465 kilometer de langste van deze rally.