Mark Mudde overhandigt wethouder van Deelen het eerste verzamelalbum. Van links naar rechts: Piet Valkenburg, Gerard van Deelen, Mark Mudde, Wim van den Berg, Gijs van Daatselaar, Jeffrey Schouten.
Mark Mudde overhandigt wethouder van Deelen het eerste verzamelalbum. Van links naar rechts: Piet Valkenburg, Gerard van Deelen, Mark Mudde, Wim van den Berg, Gijs van Daatselaar, Jeffrey Schouten. Kim Rebergen

‘Actie Historisch Scherpenzeel wordt een groot succes’

3 januari 2022 om 14:00 Winkels

SCHERPENZEEL Bij Jumbo Mudde begint van 5 januari in samenwerking met Vereniging Oud Scherpenzeel de actie ‘Historisch Scherpenzeel’. Tot en met 1 maart kunnen Jumbo-klanten in totaal 256 plaatjes met oude foto’s sparen, die een beeld geven van de Scherpenzeelse geschiedenis. Wethouder van Deelen mocht afgelopen woensdagmiddag het eerste boek waarin de plaatjes verzameld kunnen worden in ontvangst nemen. ,,De actie is een prachtig initiatief, ik ben ervan overtuigd dat dit een groot succes gaat worden in ons dorp”, zegt hij, terwijl hij het boek aanneemt van Jumbo-eigenaar Mark Mudde. 

De overige boeken worden rond de jaarwisseling door de Scherpenzeelse Scouts bij Scherpenzelers thuisbezorgd. ,,Op deze manier hebben onze klanten de boeken al voordat de spaaractie van start gaat en kunnen ze al even door het album heen bladeren”, vertelt Mudde. Bij besteding van €10 aan boodschappen bij de Jumbo ontvangt elke consument een pakje van vier plaatjes. ,,Daarnaast komen er nog leuke acties, waarbij klanten extra plaatjes kunnen bemachtigen.”

OUD SCHERPENZEEL Omdat Vereniging Oud Scherpenzeel trots is op de kleurrijke geschiedenis van Scherpenzeel, ontstond het initiatief om de actie ‘Historisch Scherpenzeel’ op te zetten. Voorzitter van de historische vereniging Wim van den Berg realiseerde het project vanuit de vereniging samen met Piet Valkenburg en Gijs van Daatselaar. ,,Ons doel is uiteindelijk om de geschiedenis van ons prachtige dorp onder de aandacht te brengen bij alle Scherpenzelers. We zijn erg blij met deze actie”, zegt van den Berg.

 ,,In het begin van het vorige jaar zijn we met ons idee aan de deur geweest bij de winkel van Mark Mudde. En in het voorjaar hebben we een definitief plan gemaakt, waar Mudde direct akkoord mee was”, weet Valkenburg. ,,Toen we dat hoorden, waren we meteen enthousiast en begonnen we al snel met het schrijven van de introteksten voor het album en het uitzoeken van geschikte foto’s”, voegt Daatselaar toe. Volgens de oud-Scherpenzelers was het samenstellen van het boek nogal een klus. Lachend: ,,Gelukkig zijn twee van ons al met pensioen en hebben we tijd over.” Mudde zegt dat hij de vereniging dankbaar is. ,,Dit is een boek waar mensen nog jaren plezier van gaan hebben, met mooie foto’s en boordevol leerzame teksten.”

LOCAL LOYALTY GROUP Bij het uitvoeren van de actie is ook marketingbedrijf Local Loyalty Group betrokken. Het is gespecialiseerd in lokale marketing voor supermarken. Accountmanager Jeffrey Schouten: ,,Wij zorgen als bedrijf voor de vormgeving en de productie van de plaatjes en het boek waarin deze verzameld kunnen worden.” Hij wijst naar de overkant van de tafel waar Valkenburg, Van Daatselaar en Van den Berg naast elkaar zitten. ,,Maar alle eer gaat naar de heren tegenover mij. Zij hebben het boek eigenlijk helemaal gevormd, wij hebben er enkel voor gezorgd dat het goed verliep.” Wethouder van Deelen is erg te spreken over deze ‘mooie actie voor ons dorp’. ,,Ik vind het super om te zien dat er in Scherpenzeel sprake is van een samenwerking tussen commercie en cultuur.” Niet alleen Van Deelen ziet de spaaractie zitten. ,,Ik heb al mooie reacties vanuit het dorp gehad”, zegt Mudde. ,,Je kan merken dat de Scherpenzelers zelf ook enthousiast zijn om te beginnen met sparen van mooie plaatjes van jaren geleden.”

Mark Mudde overhandigt wethouder van Deelen het eerste verzamelalbum.