Apeldoorn

30 december 2021 om 11:01

'Te weinig capaciteit om knalverbod te handhaven'

(MEDIAWATCH) Gemeenten worstelen met het vuurwerkverbod. In meerdere plaatsen is te weinig capaciteit om het verbod te handhaven, onder meer vanwege personeelstekort. Dat blijkt volgens De Telegraaf uit een rondgang.

De veiligheid van hulpverleners waarborgen en toezien op naleving van coronamaatregelen hebben prioriteit, melden verschillende gemeenten, waaronder Assen. Met het verbod wil het demissionaire kabinet net als vorig jaar voorkomen dat ziekenhuizen extra worden belast, nu die de handen vol hebben aan coronapatiënten.

Knal-aso’s die het bont maken, worden niet ontzien. "Maar we gaan niet achter elk jongetje met één rotje aan", aldus de Lochemse burgemeester Van ’t Erve. Burgemeester Van de Mortel van Vught liet eerder al weten "simpelweg geen capaciteit te hebben". Ook in Apeldoorn zit handhaven er niet in. "Geen massale inzet van uniformen op straat", aldus burgemeester Heerts.


Harderwijk

Stroomstoring in ziekenhuis St Jansdal

(ANP) Het ziekenhuis Sint Jansdal in Harderwijk heeft donderdagochtend hinder ondervonden van een grote stroomstoring. Hulpdiensten werden naar het ziekenhuis gestuurd, meldde de Veiligheidsregio Noord- en Oost-Gelderland. De storing ontstond rond 09.30 uur en was een kleine twee uur later verholpen.

De regionale omroep meldt dat door de storing mensen een tijdje vastzaten in liften. De precieze oorzaak van de storing in het ziekenhuis aan de Wethouder Jansenlaan is niet bekend. Het ziekenhuis wordt volgens de veiligheidsregio op dit moment gefaseerd opgestart.


Breda

Gewonden door explosie bij oliebollenkraam

(ANP) Bij een oliebollenkraam aan de Bavelseparklaan in Breda zijn donderdagochtend zeker twee mensen gewond geraakt toen een of meer gasflessen ontploften. Volgens de Veiligheidsregio Midden- en West-Brabant is een persoon ernstig gewond met een ambulance naar het ziekenhuis gebracht. Een tweede slachtoffer wordt ter plaatse behandeld.


Hilversum

Voorwaardelijke werkstraf geëist tegen politieagent voor geweld

(ANP) Tegen een 31-jarige agent is een voorwaardelijke werkstraf geëist van 24 uur. De agent wordt verdacht van mishandeling van een verdachte die hij in Hilversum wilde aanhouden. Het Openbaar Ministerie ziet het gebruikte geweld als disproportioneel.

De agent was bezig op 25 april 2020 in Hilversum met handhaving van de coronamaatregelen.