Afbeelding
Persbureau Midden Nederland

‘Voetbaldoeltjes Brahmalaan Barneveld zijn veilig’

30 december 2021 om 10:51

BARNEVELD De voetbaldoeltjes op een speelveld aan de Brahmalaan in Barneveld worden niet vervangen door een ander type. Volgens de gemeente zijn ze veilig. 

De gemeente onderzocht de veiligheid van de doeltjes na een ongeval in september. Toen kwam een jongen op het veld in de wijk Veller met een voet klem te zitten tussen de metalen stangen. Hij moest door de brandweer met behulp van een hydraulische schaar uit zijn benarde positie worden bevrijd. Het beschadigde doeltje werd door de brandweer met een lint afgezet om later te worden vervangen. De vraag die vervolgens rees, was of de doeltjes ondanks het incident veilig waren, of dat juist moest worden gekozen voor een ander type.

Uit onderzoek is gebleken dat een dergelijk probleem niet eerder is voorgekomen bij dit type doeltjes. De gemeente ziet het incident dan ook als eenmalig. ,,De verwachting is dat dit niet meer zal gebeuren. En hoewel de schrik misschien groot was voor het kind, is er geen sprake van blijvend letsel.’’

De gemeente heeft inmiddels hetzelfde type doeltje besteld. ,,Dat zal in het nieuwe jaar geplaatst worden.’’ Overigens staan soortgelijke doeltjes ook op een speelveld in Voorthuizen,


Forum doet niet mee aan raadsverkiezingen Barneveld

BARNEVELD Forum voor Democratie doet volgend jaar maart niet mee aan de raadsverkiezingen in Barneveld. Wel heeft de partij zich gemeld voor een plek op de Edese kieslijsten.

De partij van leider Thierry Baudet bleek populair in Barneveld bij de laatste drie verkiezingen. Dit jaar behaalde Forum een kleine zes procent van de stemmen bij de verkiezingen voor de Tweede Kamer. In totaal kleurden 2.185 Barnevelders een Forum-vlakje rood. Twee jaar eerder was het zelfs de vierde partij in deze gemeente, tijdens de verkiezing voor het Europees Parlement. Ruim tweeduizend inwoners gaven hun vertrouwen aan de partij van Baudet.

En bij de Statenverkiezingen van 2019 waren dit er 3.677, waarmee de partij 12,9 procent van de stemmen scoorde. Landelijk kwam Forum die dag als grootste partij uit de bus. Sindsdien zijn veel provinciale fracties geminimaliseerd door interne partijconflicten, waaronder in de Gelderland.

Eind november 2019 hield Forum nog haar partijcongres in de Midden Nederland Hallen in Barneveld. In deze gemeente wist de partij echter niet voldoende kandidaten te vinden om mee te doen aan de lokale verkiezingen.

Vermiste jongen
weer terecht

DE GLIND De 13-jarige jongen uit De Glind die sinds dinsdagmiddag werd vermist, is terecht. Hij is woensdagochtend in goede gezondheid aangetroffen in Nijmegen, aldus de politie. De jongen was te voet vertrokken vanaf de Schoonderbekerweg in zijn woonplaats, liftte en stapte vervolgens in een witte bestelbus. De politie zocht bijna een dag lang naar de jongen.