Darts

30 december 2021 om 10:15

Van Duijvenbode te veel afgeleid door 'al het gedoe eromheen'

LONDEN (ANP) Dirk van Duijvenbode was te afgeleid om op het WK darts in de buurt te komen van een stunt tegen Gerwyn Price. Het WK darts in Londen wordt al enige dagen overschaduwd door coronabesmettingen en er werd ook voor een terugtrekking van Van Duijvenbode gevreesd.

"Dit had niks met een offday te maken, maar met al het gedoe eromheen", zei Van Duijvenbode na zijn kansloze 4-1-nederlaag voor de camera van RTL 7. "Al die vragen. Ik loop nog tegen een burn-out aan op deze manier. Maar dat mag allemaal geen excuus zijn."

Van Duijvenbode trok verrassend de eerste set naar zich toe, maar hij viel in het restant ver terug. "Ik was alleen maar aan het denken tijdens de wedstrijd. Ik heb geen moment normaal gegooid en stond er na de eerste set bij als een zak hooi", aldus 'Aubergenius'.

"Hij gooide ook helemaal niet goed en was te pakken. Maar hij had al die zorgen niet aan zijn hoofd. Het was vandaag zoveel negativiteit. Het was alleen maar corona, dit en dat. Er was niet één geintje en dat is niet hoe ik leef. Dat is jammer. Ik kreeg het niet voor elkaar, maar heb alles gegeven."