Voetbal

30 december 2021 om 10:20

City loopt uit in Premier League

LONDEN (ANP) Manchester City heeft de koppositie in de Premier League verstevigd door de uitwedstrijd tegen Brentford nipt te winnen. In Londen werd het 1-0 voor de koploper.

Phil Foden bepaalde al na een kwartier de eindstand door raak te tikken na een voorzet van Kevin De Bruyne. Een treffer van Aymeric Laporte (City) werd afgekeurd wegens buitenspel.

Voor City was het al de 36e zege in de Premier League van het jaar. Het record stond op 33 overwinningen en dateerde van 1982, toen Liverpool een klasse apart was. Bovendien won de ploeg van trainer Pep Guardiola al voor de tiende keer op rij.

City, waar Nathan Aké de hele wedstrijd speelde, vergrootte de voorsprong op Chelsea tot 8 punten. Chelsea speelde eerder op de avond thuis met 1-1 gelijk tegen Brighton & Hove Albion. Dinsdag verloor nummer 3 Liverpool al met 1-0 van Leicester City. Brentford is de nummer 14 van de Premier League.

Zaterdag komt City weer in actie. Op Nieuwjaarsdag is Arsenal de tegenstander. Vorig seizoen werd City met overmacht kampioen, met 12 punten voorsprong op stadgenoot Manchester United.