Voetbal

29 december 2021 om 09:15

Drie versterkingen voor Valleivogels

SCHERPENZEEEL Voor het komende voetbalseizoen (2022-2023) heeft Valleivogels zich weten te versterken met drie spelers. 

Victor van de Bor en Freek van Wijk komen van SVL waar ze beiden twee seizoenen hebben gespeeld.
Van de Bor (23) komt uit Nijkerk en is een middenvelder. Hij heeft vóór het avontuur bij SVL één seizoen bij vv Lunteren gespeeld. Daarvoor speelde Van de Bor bij Sparta Nijkerk in het tweede elftal (reserve hoofdklasse). Ook Freek van Wijk (23) heeft in de jeugd bij Sparta Nijkerk gespeeld en maakte als junioren-speler nog een uitstap naar de jeugdafdeling van PEC Zwolle. Als senior speelde de rechtsbenige (vleugel)aanvaller bij Sparta Nijkerk in het tweede elftal en vervolgens drie seizoenen bij Lunteren. Van Wijk is een technisch vaardige speler die op meerdere posities in de voorhoede uit de voeten kan.
Naast dit duo heeft Valleivogels ook Bart Posthouwer vastgelegd. De in Amersfoort woonachtige speler komt over van hoofdklasser SDC Putten. Bij SDCP kwam Posthouwer elf keer in actie en scoorde één keer.
De 21-jarige Bart Posthouwer is een talentvolle speler, die de jeugdopleiding van SDCP heeft doorlopen en een jaar in de jeugd bij PEC Zwolle speelde. Posthouwer kan op meerdere posities op het middenveld uit de voeten.

Autosport

Van Loon mist Dakar na positieve test

BEST Rallyrijder Erik van Loon heeft zich afgemeld voor de Dakar Rally. Hij stond op het punt af te reizen naar Saudi-Arabië, toen hij een positieve uitslag van zijn coronatest ontving. Van Loon zou voor de dertiende keer aan de Dakar Rally deelnemen.

"Alles stond klaar voor vertrek", laat een teleurgestelde Van Loon weten. "Ik zou dinsdag naar Djedda vliegen. Het team van Overdrive Racing had alles klaar. We zouden met een volledig nieuw opgebouwde Toyota Hilux T1 gaan rijden en we waren perfect voorbereid. Toen kwam het bericht dat ik corona heb. Ik heb nergens last van, dus het nieuws komt ook als een donderslag bij heldere hemel."
Het team van Overdrive Racing heeft razendsnel een vervanger gevonden voor Van Loon. De Nederlander Bernhard ten Brinke rijdt in de auto van Van Loon en met Sébastien Delaunay als navigator. De Achterhoeker begint aan zijn negende Dakar Rally. Hij debuteerde in 2012 met het team van Wevers Sport. In 2015 en 2020 behaalde hij zijn beste resultaat in een Toyota Hilux, beide jaren werd hij zevende. In 2016 won hij de proloog en in 2017 won hij een etappe. In 2020 maakte Ten Brinke deel uit van het fabrieksteam van Toyota Gazoo Racing. Tijdens zijn vorige Dakar, in 2021, crashte Ten Brinke in de derde etappe. Sindsdien reed Ten Brinke niet meer met de Toyota. Ten Brinke neemt ook startnummer 217 over van de onfortuinlijke Van Loon.
De 44e editie van de Dakar Rally, die voor de derde keer in Saudi-Arabië wordt gehouden, begint zaterdag 1 januari met een proloog en eindigt op 14 januari in Jeddah.