David Wagensveld verlaat Renswoude na dit seizoen.
David Wagensveld verlaat Renswoude na dit seizoen. Brenda Dekker

'Echt een moeilijke beslissing'

28 december 2021 om 18:21

Wagensveld verlaat Renswoude

RENSWOUDE Renswoude moet voor volgend seizoen op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. David Wagensveld, de huidige coach van de ‘Kraaien’, heeft besloten om De Hokhorst in de zomer van 2022 te verlaten. ,,Een moeilijke beslissing.”


Wagensveld is bij de zaterdagtweedeklasser bezig aan zijn tweede seizoen. Ondanks dat de technische commissie van de roodwitten openstond voor contractverlenging maakt de 34-jarige coach, woonachtig in Woudenberg, nu een andere keuze. ,,Het is voor mijn persoonlijke situatie verstandiger om het een jaartje rustiger aan te doen”, zegt Wagensveld, die een gezin met jonge kinderen heeft. 

Daarnaast gaat hij volgend jaar voor zijn werk een opleiding tot bedrijfsleider volgen, wat van hem ook een extra tijdsinvestering vergt. ,,Het is een raar gevoel, want ik heb sinds mijn zesde, op blessureperiodes na, altijd op het veld gestaan. Eerst zelf als speler, daarna als trainer. Nu is de kans groot dat ik een jaartje helemaal niets ga doen.”

Wel houdt hij nog een kleine slag om de arm. ,,Misschien dat ik bij een club in de buurt nog als assistent-trainer aan de slag kan gaan. Dat is misschien een optie, want dan is de druk van de ketel. Dat kost toch minder tijd.”

Wagensveld heeft de afgelopen weken lang nagedacht over zijn gemaakte beslissing. ,,Wat het extra lastig maakte, is het feit dat ik het bij Renswoude uitstekend naar mijn zin heb. Maar goed, de club verdient ook een trainer met een volledige focus.” 

Die focus zal er na de jaarwisseling sowieso nog zijn, verzekert de coach. Renswoude vergaarde voor de winterstop 8 punten uit 9 wedstrijden. 

Daarmee staan de ‘Kraaien’, voor het negende seizoen op rij actief als tweedeklasser, vooralsnog tiende in 2G. ,,Ons gezamenlijke doel is ons opnieuw te handhaven. We staan momenteel aan de goede kant van de ranglijst, maar zullen er nog hard voor moeten werken. Daar gaan we met de spelersgroep en de rest van de technische staf vol voor.”

Ondertussen zal de technische commissie van Renswoude op zoek gaan naar een nieuwe technische staf. Naast Wagensveld verlaat namelijk ook assistent-trainer Jack van Holland Renswoude na dit seizoen.