2017-04-03 13:37:43 AMSTERDAM - Het nieuwe bankbiljet van 50 euro dat vanaf 4 april door De Nederlandsche Bank wordt verspreid. Het biljet heeft een doorzichtig venster met daarin een hologram met het portret van de mythologische figuur Europa. Verder bevat het een smaragdgroen cijfer en een aantal nieuwe echtheidskenmerken. ANP JEROEN JUMELET
2017-04-03 13:37:43 AMSTERDAM - Het nieuwe bankbiljet van 50 euro dat vanaf 4 april door De Nederlandsche Bank wordt verspreid. Het biljet heeft een doorzichtig venster met daarin een hologram met het portret van de mythologische figuur Europa. Verder bevat het een smaragdgroen cijfer en een aantal nieuwe echtheidskenmerken. ANP JEROEN JUMELET anp / Jeroen Jumelet

Frankrijk geeft ic-medewerkers maandelijkse bonus

28 december 2021 om 10:58

PARIJS (ANP/RTR/AFP) Frankrijk geeft verpleegkundigen op de intensivecareafdelingen vanaf januari maandelijks een bonus van 100 euro. De maatregel is volgens premier Jean Castex een "onmisbare erkenning" voor de inspanningen van het verplegend personeel tijdens de coronapandemie.

Ongeveer 24.000 verpleegkundigen in Frankrijk komen volgens Castex in aanmerking voor de bonus. De regering streeft ernaar de arbeidsomstandigheden voor deze groep te verbeteren. Minister Olivier Véran van Gezondheid presenteert volgende week nieuwe maatregelen tegen personeelstekorten op de ic's.

De komst van de bonus werd bekendgemaakt tijdens een bezoek van Castex en Véran aan een ic-afdeling van een ziekenhuis in Créteil, een buitenwijk van Parijs. Het land heeft momenteel te maken met een snelle opmars van de extra besmettelijke omikronvariant van het coronavirus.