Afbeelding
Google Streetview

Meer surveillance voor sociale veiligheid bij station Ede-Wageningen

28 december 2021 om 09:14

EDE Er is meer surveillance in de buurt van de tijdelijke P+R (parkeren en reizen) bij station Ede-Wageningen in vergelijking met voorgaande jaren. Op het terrein van het World Food Center is een beveiligingsbedrijf ingeschakeld en zij bewaken daarmee ook de P+R. ,,Dagelijks, per 24 uur, worden er twee rondes gereden met name als het donker is.” Dit antwoordt het college op schriftelijke vragen van D66, die aandacht heeft gevraagd voor de sociale veiligheid in de omgeving van het station.

Aangezien de looproute van de tijdelijke P+R van en naar het station loopt langs een gebied met ,,ecologische beperkingen'' is het onmogelijk om de bosrand nadrukkelijker te verlichten. Daarom is de hoofdlooproute door het midden/centrum van de P+R gelegd. Deze is beter verlicht en heeft meer (verkeers)bewegingen omdat hier zowel auto's als voetgangers passeren. ,,Verdere aanpassing van deze looproute is niet mogelijk”, aldus het college. 

Bij de afdeling toezicht en de politie zijn, voor wat betreft de P+R, de Frisokazerne en de Stingerbol, dit jaar negen meldingen binnengekomen. Het gaat om vernielingen, vuildumpingen, overlast van jongeren, bedelaars en fietswrakken. Toezicht kwam 142 keer op de Nieuwe Kazernelaan, waarbij twaalf bekeuringen zijn uitgeschreven en negentien waarschuwingen gegeven. 

Het lijkt het college niet noodzakelijk een beveiligingscamera te plaatsen, gezien het aantal incidenten, de aard van de meldingen en de al getroffen maatregelen.