Duitse protesten tegen coronamaatregelen

28 december 2021 om 10:55

BERLIJN (ANP/DPA) Duizenden mensen zijn gisteren de straat opgegaan in Duitsland om te protesteren tegen de coronamaatregelen in het land. In tientallen steden waren protesten. Veel demonstranten zijn tegen de mogelijk aanstaande vaccinatieplicht in het land.

Bij een protest in Bautzen, in de deelstaat Saksen, kwam het tot confrontaties tussen de politie en demonstranten. Er werd onder meer met stenen en vuurwerk naar agenten gegooid. Meerdere politieagenten raakten daardoor gewond, volgens lokale media. De politie maakte bekend dat meerdere mensen zijn aangehouden en dat zij zijn geïdentificeerd.

In tientallen steden door het hele land kwamen duizenden mensen samen. In Maagdenburg kwamen ongeveer 3000 mensen bijeen voor een mars door het centrum. Dat was een van de grotere demonstraties in Duitsland maandag. Veel Duitsers trotseerden slechte weersomstandigheden zoals kou en gladde wegen om deel te nemen aan de protesten. De demonstranten zijn tegen een nieuwe reeks maatregelen die vandaag ingaan in acht deelstaten.