Van der Poel geeft op

28 december 2021 om 10:26

HEUSDEN-ZOLDER (ANP) Wout van Aert heeft in het veldrijden ook de Superprestigewedstrijd van Heusden-Zolder gewonnen. Mathieu van der Poel staakte iets over de helft van de wedstrijd de strijd.


De sterke Van Aert reed in de tweede ronde weg bij de concurrentie en soleerde met groot vertoon van macht naar de zege. Bij het ingaan van de derde ronde had hij al een voorsprong van 17 seconden. Van der Poel begon moeizaam en stapte na zes rondes af toen hij door een valpartij was teruggeworpen.

Achter Van Aert sprintte de Brit Tom Pidcock naar de tweede plaats, voor de Belg Eli Iserbyt, die wel leider blijft in het klassement.

Van Aert, die eerder deze maand ook al de Superprestigewedstrijd in Boom won, versloeg Van der Poel zondag al in Dendermonde. Het was de eerste krachtmeting tussen de twee van het seizoen. Er werd uitgekeken naar het duel op het circuit van Heusden-Zolder, maar spannend werd het geen moment.

"Ik zag dat Mathieu niet goed weg was, dus versnelde ik toch maar even. Het was nog een lange weg naar de finish, maar op dit parcours is dat geen nadeel. Ik moest me blijven concentreren, de rondes aftellen en proberen vlekkeloos te rijden. Nu is het zaak om goed te herstellen en de komende crossen goed in te delen. Natuurlijk probeer ik elke cross waarin ik start te winnen en ik ga alles doen om mijn titel te 'verlengen' op het Belgisch kampioenschap", zei Van Aert.


Corné van Kessel was in Heusden-Zolder op de zesde plek de beste Nederlander. Woudenberger Lars van der Haar werd tiende.