Zirkzee scoort opnieuw voor Anderlecht

28 december 2021 om 08:52

ANTWERPEN (ANP) Joshua Zirkee heeft maandag zijn negende competitiedoelpunt gemaakt voor Anderlecht.

De 20-jarige Nederlandse jeugdinternational was in de uitwedstrijd tegen hekkensluiter Beerschot één keer trefzeker. Het werd liefst 7-0.

Zirkzee was in de 35e minuut verantwoordelijk voor het derde doelpunt. Na een lage voorzet vanaf de linkerkant schoot de aanvaller de bal eerst nog tegen doelman Mike Vanhamel aan, maar in de rebound kon hij alsnog binnen tikken. Yari Verschaeren maakte de eerste twee doelpunten voor Anderlecht en in de tweede helft scoorden ook Lior Refaelov, Benito Raman (twee keer) en Francis Amuzu nog.

Anderlecht, getraind door oud-international Vincent Kompany, is na een belabberde competitiestart opgeklommen naar de derde plek op de ranglijst.

DRUIJF Ferdy Druijf had maandag een belangrijk aandeel in de overwinning die KV Mechelen in de Belgische competitie op RFC Seraing boekte: 2-0. De Nederlandse spits, die wordt gehuurd van AZ, opende na een uur spelen met zijn hoofd de score. Daarna scoorde ook Hugo Cuypers nog.

Voor Druijf was het zijn eerste doelpunt voor Mechelen in de competitie sinds 25 juli, toen hij tegen Antwerp (3-2 winst) zelfs twee keer trefzeker was. De 23-jarige Druijf liep in november een vrij zware blessure op en is sinds enige tijd weer fit.

KV Mechelen steeg dankzij de zege naar de zesde plaats.