Afbeelding
Veilig De Burgt

Vandalen vernielen speeltoestel met zwaar vuurwerk

28 december 2021 om 11:41

BARNEVELD Onbekenden hebben dit weekend met zwaar vuurwerk een speeltoestel vernield in woonwijk De Burgt in Barneveld. Dat meldt buurtplatform Veilig de Burgt.

Het gaat om een speeltoestel aan de Mosterdlaan, waar kinderen doorheen kunnen kruipen.

Afvalbakken voor hondenpoep tijdelijk afgesloten

BARNEVELD De afvalbakken voor hondenpoep zijn vanaf aanstaande woensdag afgesloten tot maandag 3 januari. De gemeente Barneveld wil hiermee vuurwerkschade voorkomen.

De gemeente roept hondenbezitters op om de zakjes hondenpoep tijdelijk mee naar huis te nemen en in de grijze kliko voor restafval te gooien. ,,De grijze kliko wordt geleegd tussen maandag 10 en vrijdag 14 januari.’’ 

De gemeente adviseert bewoners van appartementen om de zakjes hondenpoep in de ondergrondse restafvalcontainers te gooien. ,,De ondergrondse containers worden 31 december om 16.00 uur afgesloten. Op 1 januari 10.00 uur gaan ze weer open.’’

De afvalbakken zijn geregeld doelwit van vandalen. Gisteravond sneuvelde bijvoorbeeld nog een bak in De Burgt door zwaar vuurwerk (foto).


Wouter van de Fliert nieuwe directeur
Near East Ministry

VOORTHUIZEN Wouter van de Fliert is de nieuwe directeur van het bij Voorthuizen gevestigde Near East Ministry. Hij volgt Piet Jonkers op die bijna vier jaar directeur was en nu met pensioen gaat. 

Near East Ministry is een christelijke organisatie die diaconale werkers uitzendt naar Israël en de Arabische landen. In Nederland zet de organisatie zich in voor een ‘Reveil, een terugkeer van Nederland als natie naar de God van Israël’. Van de Fliert kent het Midden-Oosten goed. Als zendingsarts en later ook als arts voor Defensie heeft hij gewerkt in verschillende delen van de wereld, waaronder ook in het Midden-Oosten. ,,Ons hart ligt bij de nakomelingen van Abraham, de Joden en de Arabieren”, aldus Van de Fliert. Hij is geboren en opgegroeid in Scherpenzeel, maar heeft als zendingsarts gewerkt op in Jordanië Thailand en Jemen. Piet Jonkers heeft bij NEM de missie opnieuw geformuleerd. Volgens de NEM heeft hij de financiële situatie verstevigd en heeft hij een start gemaakt met het onderhoud van het terrein en de gebouwen. Hij zal voorlopig zijn taken als teamleider Midden-Oosten voortzetten.

Afbeelding