De Mexicaan Sergio Pérez is vol bewondering over Max Verstappen.
De Mexicaan Sergio Pérez is vol bewondering over Max Verstappen. Epa/carlos Ramirez

Mexicaan Pérez is vol bewondering

28 december 2021 om 11:24

Coureur kijkt veel af van Max Verstappen

MEXICO-STAD (ANP) Formule 1-coureur Sergio Pérez heeft in zijn eerste seizoen bij Red Bull vol bewondering gekeken naar Max Verstappen. 


Zijn Nederlandse teamgenoot wist de jarenlange dominantie van Mercedes-coureur Lewis Hamilton in de Formule 1 te doorbreken. "Max heeft er een legendarisch seizoen van gemaakt, heel indrukwekkend, alle lof aan hem", zegt Pérez tegen vakmagazine Autosport.

De 31-jarige Mexicaan reed vooral in de schaduw van Verstappen, al won Pérez de Grote Prijs van Azerbeidzjan nadat zijn Nederlandse teamgenoot in leidende positie een klapband had gekregen. Pérez onderscheidde zich ook in de slotrace van het seizoen in Abu Dhabi, door Hamilton een tijdje op te houden waardoor Verstappen weer aansluiting vond met zijn rivaal. Het leverde hem toen lovende woorden van de Nederlander op. "Checo is een legende. Zonder hem was ik waarschijnlijk geen wereldkampioen geworden", aldus Verstappen.

Pérez reed in zijn eerste jaar bij Red Bull 190 punten bij elkaar, waarmee hij als vierde eindigde in het WK-klassement. Verstappen pakte de wereldtitel met 395,5 punten. Red Bull moest de wereldtitel bij de constructeurs wel aan Mercedes laten.

"Het was een heel intens seizoen", aldus Pérez. "Als je bij Red Bull zit, staat de druk er vol op. Iedereen kijkt naar je. Het was niet makkelijk, maar het heeft er wel voor gezorgd dat ik een hoger niveau heb bereikt. Met Max als teamgenoot wordt je tot een nieuw level gepusht. Max is een heel complete coureur, ervaren ook. Hij is één met de auto. Hij is heel goed in de kwalificaties en heel goed in de races."