Willem II verliest weer

Willem II verliest weer

TILBURG (ANP) Willem II zal blij zijn dat de winterstop is aangebroken. De Tilburgers verloren woensdag in de Eredivisie voor de achtste keer op rij. NEC was in Brabant te sterk voor het team van coach Fred Grim (0-1), dat eind september nog op de tweede plaats stond. De laatste elf duels leverden slechts 2 punten op. Willem II is door die slechte reeks afgezakt naar de voorlopig dertiende plaats, met een steeds kleinere voorsprong op de onderste clubs.

Tegen het gepromoveerde NEC dacht Willem II misschien wel een tegenstander gevonden te hebben om weer eens te kunnen winnen. De Nijmegenaren kregen na een kwartier spelen via Jordy Bruijn de eerste kans. Hij kopte de bal in de handen van doelman Timon Wellenreuther.

Willem II oogde vrij machteloos en kort voor rust was het voor NEC wel raak. Bruijn gaf een prima steekpass op Magnus Mattsson. De Deen schoot van dichtbij raak: 0-1.

Ook na rust was het duel weinig hoogstaand. Willem II probeerde het wel, maar er lukte weinig. NEC sluit het jaar af op de negende plek.