Ex-Sparta Nijkerk speler Tissoudali belangrijk voor Gent

23 december 2021 om 10:31

GENT (ANP)  AA Gent en KAS Eupen hebben zich geplaatst voor de halve finales van het Belgische bekertoernooi.
Gent versloeg in eigen stadion Standard Luik met 3-1, KAS Eupen won met dezelfde cijfers bij KV Mechelen.

Sven Kums, oud-speler van Heerenveen, bracht AA Gent al vroeg op voorsprong. De Noor Aron Dønnum maakte direct na rust gelijk. De Nederlander Tarik Tissoudali maakte in de 52e minuut de 2-1. De voormalige speler van onder andere Sparta Nijkerk en Telstar zorgde in blessuretijd ook voor de derde treffer van de thuisploeg. De linkerspits is al weken in vorm. Tissoudali scoorde ook afgelopen weekend in de competitie voor AA Gent.
De andere kwartfinales gaan vanavond tussen Anderlecht en Kortrijk en tussen Club Brugge en OH Leuven.