Bryan Linssen (links) is de gevierde man bij Feyenoord na de derde treffer tegen Heerenveen. anp / Pieter Stam de Jonge

Feyenoord sluit lekker af

23 december 2021 om 10:40

Rotterdammers domineren tegen Heerenveen

HEERENVEEN (ANP) Feyenoord gaat uiteindelijk toch met een redelijk goed gevoel de winterstop in. De formatie uit Rotterdam domineerde in de uitwedstrijd tegen Heerenveen en vierde na drie duels weer een zege (0-3).

Trainer Arne Slot van Feyenoord benadrukte vlak voor de aftrap in een leeg Abe Lenstra-stadion het belang om de eerste helft van het seizoen met een overwinning te besluiten. De oefenmeester kreeg in de eerste helft van het seizoen veel complimenten over de manier waarop hij zijn ploeg liet voetballen. Maar in de laatste drie duels vielen de resultaten tegen. Feyenoord won niet van FC Groningen (1-1), werd door FC Twente uitgeschakeld in de KNVB-beker (2-1), en Ajax verliet Rotterdam afgelopen zondag met een 0-2 zege.

Voor Slot kwamen de uitslagen van de laatste drie duels niet helemaal als een verrassing. "We hebben best veel wedstrijden nipt of op het laatste moment gewonnen", zei hij. "Het was voor ons moeilijk om zo hoog te komen in de Eredivisie. Dan is het ook lastig om daar te blijven."

Toch heeft Feyenoord de afgelopen maanden onder Slot de weg naar boven gevonden. De club presteert niet alleen in de Eredivisie naar behoren. Feyenoord overwintert voor het eerst in zeven jaar weer eens in Europa, ook al is het maar in de Conference League.

Tot groot genoegen van Slot kon Feyenoord zich nog een keer opladen voor de laatste competitiewedstrijd van het kalenderjaar. De bezoekers uit Rotterdam waren veel sterker dan Heerenveen, dat nog wel dichtbij de openingstreffer was. Maar doelman Justin Bijlow kreeg nog net een hand tegen een inzet van Tibor Halilovic.

Feyenoord kwam in de 32e minuut op voorsprong met een doelpunt van Guus Til, na goed voorbereidend werk van Orkun Kökçü en Bryan Linssen. Vlak voor rust haalde Marcos Senesi veel spanning uit de wedstrijd (0-2).

Henk Veerman dacht Heerenveen nog even terug in de wedstrijd te brengen. Maar de videoscheidsrechter zag dat de spits buitenspel stond toen hij raak kopte. Niet veel later maakte Linssen het derde doelpunt van Feyenoord. Ook een treffer van Feyenoorder Alireza Jahanbakhsh werd nog afgekeurd wegens buitenspel.