Bergwijn scoort voor Spurs in League Cup

23 december 2021 om 11:13

LONDEN (ANP) Tottenham Hotspur heeft zich ten koste van stadgenoot West Ham United geplaatst voor de halve finales in de League Cup. De ploeg van coach Antonio Conte zegevierde in de Londense derby met 2-1. De eindstand was al bij de rust bereikt.

Steven Bergwijn en Lucas Moura kwamen in de eerste helft tot scoren voor de thuisclub. Jarrod Bowen bracht tussendoor namens de bezoekers de gelijkmaker op zijn naam. Bergwijn werd na een uur gewisseld door Conte.

Chelsea was in een andere Londense derby met 2-0 te sterk voor Brentford. Pontus Jansson (eigen doel) en Jorginho kwamen in de slotfase tot scoren.

Liverpool ontsnapte op eigen veld tegen Leicester City aan uitschakeling. Na de reguliere speeltijd was de stand 3-3. De thuisclub nam de strafschoppen beter: 5-4. Liverpool miste onder anderen Virgil van Dijk, Alcantara, Fabinho en Jones.