Devyne Rensch scoorde één van de vijf treffers voor Ajax tegen Fortuna Sittard.
Devyne Rensch scoorde één van de vijf treffers voor Ajax tegen Fortuna Sittard. anp / Olaf Kraak

Ajax kan nu eindelijk even uitrusten

23 december 2021 om 11:48

Amsterdammers sluiten jaar af met 5-0 winst

AMSTERDAM (ANP) Ajax heeft de eerste helft van de competitie afgesloten met een thuiszege op Fortuna Sittard (5-0). Daley Blind en Antony zorgden binnen 22 minuten voor een redelijk veilige marge, Devyne Rensch en Sébastien Haller (2) bepaalden in de slotfase de eindstand.

Trainer Erik ten Hag kan zijn vermoeide selectie nu even rust geven voordat de Eredivisie over ruim drie weken weer wordt hervat. Als PSV vanavond in eigen stadion wint van Go Ahead Eagles, dan begint Ajax met een achterstand van een punt op de koploper uit Eindhoven aan de tweede helft van het seizoen.

Dat voelt niet helemaal goed in Amsterdam. Ajax incasseerde twaalf verliespunten in de Eredivisie. Dat is best opmerkelijk als je naar het doelsaldo kijkt van 56 doelpunten voor en slechts vier tegentreffers. Ajax sloot de groepsfase van de Champions League zonder verliespunten af.
Tegen Fortuna Sittard kwam de zege van Ajax niet in gevaar. Daley Blind scoorde al in de veertiende minuut. Na de 2-0 van Antony in de 22e minuut was het duel nagenoeg beslist.
Ajax oogde ook na rust vermoeid. Maar Rensch tekende in de slotfase voor de 3-0 en Haller scoorde nog tweemaal in de laatste drie minuten van de wedstrijd. Ajax is toe aan rust analyseerde trainer Ten Hag zondag al na de uitzege van zondag op Feyenoord.
Zij hebben nu even vakantie, totdat Ajax begin volgend jaar op trainingskamp gaat in Portugal en de Afrika Cup voor onder meer topscorer Haller begint. Ook daarom wil Ajax zich in de winterstop versterken met een of twee aanvallers.