Barcelona gaat Ferran Torres kopen

23 december 2021 om 11:06

BARCELONA (ANP/RTR) FC Barcelona gaat zich versterken met Ferran Torres. Volgens Engelse media heeft de Spaanse voetbalclub een akkoord bereikt met Manchester City over een transfer van de 21-jarige vleugelspits. Barcelona betaalt volgens de BBC en Sky Sports nu 55 miljoen euro aan City en daar kan nog eens 10 miljoen euro aan bonussen bij komen.

De Catalaanse club van Frenkie de Jong, Memphis Depay en Luuk de Jong kon afgelopen zomer vanwege grote financiƫle problemen weinig uitrichten op de transfermarkt en moest zelfs Lionel Messi laten gaan. De leden van Barcelona gingen zondag in een onlinestemming akkoord met een lening van 1,5 miljard euro. Dat geld is vooral bedoeld om stadion Camp Nou te renoveren en uit te breiden, maar een deel van de lening mag ook gebruikt worden om de selectie van trainer Xavi te versterken.

De Spaanse international Ferran Torres wordt de eerste grote aankoop van Xavi. City betaalde in de zomer van 2020 zo'n 25 miljoen euro om de aanvaller over te nemen van Valencia. Torres tekende voor vijf jaar bij de Engelse club waar zijn landgenoot Pep Guardiola de trainer is.