Afbeelding
fee Payable to Kippa

Queen ook in Barneveld bovenaan op Top 2000

23 december 2021 om 08:34 Muziek

BARNEVELD Het nummer Bohemian Rhapsody van de Britse rockgroep Queen staat ook in de gemeente Barneveld op nummer 1. NPO Radio 2 heeft de top 10 van de inwoners van gemeenten gepubliceerd waarop het beroemde nummer, evenals op de landelijke Lijst der Lijsten, bovenaan prijkt.

Vorig jaar stond zanger Danny Vera met het liedje Roller Coaster op de bovenste plek van zowel de landelijke lijst als de lokale in Barneveld. Die zakt dit jaar naar nummer twee. Vergeleken met de landelijke lijst valt vooral op dat Barnevelders iets minder vaak op A Whiter Shade of Pale hebben gestemd. Dit nummer van Procol Harum staat dit jaar hoger dan normaal, nadat het op 22 juli - als eerbetoon aan de doodgeschoten misdaadjournalist Peter R. de Vries - door veel Nederlandse radiostations tegelijkertijd werd gedraaid. Landelijk staat het nummer op 3, onder de Barnevelders komt het niet verder dan de negende plek.

Opvallend hoog staat het nummer Fix You van Coldplay: op plek 5, waar het landelijk de 11de plek bezet. Hetzelfde geldt voor Brothers in Arms van Dire Straits: Barnevelders zetten het nummer op 7, terwijl het op de landelijke top 2000 niet verder komt dan de 18de plaats. 

De NPO Radio 2 Top 2000 gaat zaterdag 25 december om middernacht van start en duurt tot aan de jaarwisseling.

Jannes Bijlsma

De volledige top 10 uit Barneveld:
1. Queen - Bohemian Rhapsody
2. Danny Vera - Roller Coaster
3. The Eagles - Hotel California
4. Billy Joel - Piano Man
5. Coldplay - Fix You
6. Boudewijn de Groot - Avond
7. Dire Straits - Brothers in Arms (Albumversie)
8. Metallica - Nothing Else Matters
9. Procol Harum - A Whiter Shade Of Pale (Albumversie)
10. Golden Earring - Radar Love