17 december 2021 om 11:06

Oranje begint en eindigt groepsfase tegen België

ZEIST (ANP) Het Nederlands elftal opent volgend jaar op 3 juni de Nations League met een uitwedstrijd tegen België. 

Oranje sluit de groepsfase van het toernooi op 25 september in eigen land ook af met een ontmoeting met de huidige nummer 1 van de wereldranglijst.

Het Nederlands elftal werd donderdag tijdens een loting gekoppeld aan België, Polen en Wales. Vier van de zes groepsduels worden in juni afgewerkt. De laatste twee wedstrijden van de poule zijn voor september op de agenda gezet.

Oranje speelt op 6 juni een uitwedstrijd tegen Wales. Vervolgens volgen op 10 juni en 13 juni thuiswedstrijden tegen Polen en Wales. Voor het afsluitende thuisduel met de Belgen staat er op 22 september nog een uitwedstrijd tegen Polen op het programma.

De winnaars van de vier poules uit de hoogste divisie van de Nations League strijden in de zomer van van 2023 om de eindzege.

Liverpool verslaat Newcastle United

LIVERPOOL (ANP) Zonder onder anderen Virgil van Dijk, die momenteel in quarantaine verblijft, heeft Liverpool de thuiswedstrijd tegen het laag geklasseerde Newcastle United met 3-1 gewonnen.  Daardoor bleef het verschil met koploper Manchester City 1 punt. De lijstaanvoerder versloeg dinsdag Leeds United met 7-0.

Liverpool moet zondag in Londen aantreden tegen Tottenham Hotspur. Het is echter nog onzeker of dat duel kan doorgaan. Voor het komend weekeinde zijn al vijf wedstrijden in de Premier League uitgesteld, omdat clubs door het coronavirus geen volwaardige ploeg meer op de been kunnen brengen. Eerder werden ook al diverse duels geannuleerd, waaronder de wedstrijd tussen Leicester City en Tottenham Hotspur die donderdagavond zou worden gespeeld. Door de vele coronagevallen in het Britse topvoetbal wordt de roep luider om voorlopig alle wedstrijden uit te stellen.