B-elftal Ajax doet het rustig aan tegen amateurs Barendrecht

B-elftal Ajax doet het rustig aan tegen amateurs Barendrecht

AMSTERDAM (ANP) Ajax heeft het in de tweede ronde van de KNVB-beker rustig aan gedaan tegen de amateurs van Barendrecht. In de Johan Cruijff ArenA werd het 'slechts' 4-0 tegen de nummer 13 van de derde divisie.

Na 12 minuten leidde Ajax al met 2-0, maar een heel grote uitslag bleef uit. Kenneth Taylor schoot Ajax na 10 minuten op voorsprong en niet veel later maakte Danilo er uit een penalty 2-0 van. Kort na rust scoorde Danilo nog een keer, waarna de IJslandse debutant Kristian Hlynsson in de laatste minuut uit een strafschop de eindstand bepaalde. Hlynsson versierde de penalty zelf.

Barendrecht hield zich goed staande tegen Ajax, dat een laag tempo hanteerde en zeker in de tweede helft niet de indruk wekte de score flink te willen opvoeren. Kort na rust werd nog een doelpunt van Barendrechter Niels Vorthoren afgekeurd wegens buitenspel. Joey Jongman schoot in de eerste helft net voorlangs.

Ajax trad aan met een elftal dat bijna volledig bestond uit spelers die normaal gesproken niet kunnen rekenen op een basisplaats. Keeper André Onana deed mee en op het middenveld kregen Taylor en de Deen Victor Jensen een plekje. De Brazilianen Danilo en David Neres vormden met Mohamed Daramy de voorhoede. Bij Ajax maakten naast Hlynsson ook Youri Regeer en Amourricho van Axel Dongen hun debuut. Naci Ünüvar viel in.

Barendrecht, dat ADO'20 had uitgeschakeld, ging direct na het laatste fluitsignaal als groep op de foto in de lege ArenA. Het plichtmatig opererende Ajax zocht gauw de kleedkamers op.